Pragniemy Państwu zaproponować nowy produkt a mianowicie serek typu włoskiego "CAPRI". Jest on wyprodukowany z pełnowartościowych białek serwatkowych – albumin i globulin, które zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne w proporcjach odpowiadających potrzebom ustroju człowieka. Albuminy i globuliny są składnikami enzymów i hormonów niezbędnych do prawidłowego przebiegu procesów fizjologicznych w organizmie. Białka te charakteryzują się wysoką wartością odżywczą, szczególnie dla dzieci i osób zagrożonych osteoporozą. Ich właściwości są zbliżone do białka mleka kobiecego, wspomagają też system odpornościowy organizmu człowieka.
Poza tym serek CAPRI charakteryzuje się wyśmienitym i niepowtarzalnym smakiem, co potwierdziło grono ekspertów nagradzając ten produkt medalem "Za wysoką Jakość" na targach MLEKOEXPO w 2005,
Opakowanie jednostkowe: kulka 250 g
Opakowanie zbiorcze: karton 5,5 kg
Termin przydatności: 15 dni
Zawartość białka 10,3g/100g produktu
Zawartość tłuszczu nie mniej niż 15%
Zawartość węglowodanów 3 g/100g produktu
Wartość energetyczna 246 kcal/100g produktu
Zawartość wody nie więcej niż 75%